Przyjmiemy ucznia/uczennicę na praktyki w zawodzie kucharza/kucharki, tel. 605 366 665
O daniach z ryb słodkowodnych wiemy więcej
W sobotę 22 września, w Augustowie, zakończyły się warsztaty kulinarne organizowane przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka "Pojezierze Suwalsko-Augustowskie". Mięliśmy okazję uczestniczyć w tym wydarzeniu. Było przemile, twórczo, ciekawie, smacznie. Pod dowództwem Maestro Marcina Budynka przyrządzaliśmy ryby z naszych okolicznych wód, m.in.:. płotki, węgorze, liny, pstrągi, miętusa. Teraz wiemy, że płotka dobrze smakuje w zestawieniu z pieczonym bakłażanem, ziemniakami i pomidorami. A czy ktoś odważyłby się podać pstrąga z bobem i wędzonym boczkiem? Zaskakujące, ale jakże smakowite zestawienie. Ciekawe zestawienia smakowe są inspiracją dla kolejnych pomysłów z rybką w roli głównej.



Film z warsztatów kulinarnych z rybami słodkowodnymi w roli głównej. Spotkanie odbyło się w Augustowie we wrześniu 2012 roku pod okiem Maestro Marcina Budynka. Podczas prezentacji przeprowadzony został krótki wywiad z Edytą Molińską - menedżerem w firmie Catering Podlaski i uczestniczką warsztatów.




Zamówienia
Telefon: 605 366 665
Email: biuro@cateringpodlaski.pl
Copyright Catering Podlaski 2013, All Right Reserved. Powered by zgodka.net CMS, Designed by zgodka.net