W sobotę 22 września, w Augustowie, zakończyły się warsztaty kulinarne organizowane przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka "Pojezierze Suwalsko-Augustowskie". Mięliśmy okazję uczestniczyć w tym wydarzeniu. Było przemile, twórczo, ciekawie, smacznie. Pod dowództwem Maestro Marcina Budynka przyrządzaliśmy ryby z naszych okolicznych wód, m.in.:. płotki, węgorze, liny, pstrągi, miętusa. Teraz wiemy, że płotka dobrze smakuje w zestawieniu z pieczonym bakłażanem, ziemniakami i pomidorami. A czy ktoś odważyłby się podać pstrąga z bobem i wędzonym boczkiem? Zaskakujące, ale jakże smakowite zestawienie. Ciekawe zestawienia smakowe są inspiracją dla kolejnych pomysłów z rybką w roli głównej.
Film z warsztatów kulinarnych z rybami słodkowodnymi w roli głównej.
Spotkanie odbyło się w Augustowie we wrześniu 2012 roku pod okiem Maestro
Marcina Budynka. Podczas prezentacji przeprowadzony został krótki wywiad z
Edytą Molińską - menedżerem w firmie Catering Podlaski i uczestniczką
warsztatów.