Weselna Podlaska Biesiada Zasiadana
Przekąski zimne i sałatki:
- Ryby
- Rolmopsy ze śledzia bałtyckiego
- Śledzie pod białym sosem jogurtowym
- Ryba po grecku w pomidorowym wydaniu
- Ryba w marynacie octowo-ziołowej
Przystawki z wędlin, serów, jaj - Weselne deski wędlin z dipami (np.: czosnkowym, paprykowym, musztardowym)
- Weselne deski serów z winogronami, pomarańczami, orzechami
- Mix sałat z serem feta, oliwkami i suszonymi pomidorami
- Sałatka szynkowa
- Jaja faszerowane pieczarkami
- Jaja zawijane w szynce
- Pieczywo mieszane
Mięsa na zimno:
- Kurczak wędzony i pieczony
- Delikatne galantynki drobiowe w galarecie
Dania na gorąco:
- Bigos staropolski z kiełbaską
- Gołąbki w sosie pomidorowym
- Mix kotletów i mięs (m.in.: schabowe, mielone, zrazy, pieczeń, kiełbaski płonące)
- Kurczę pieczone
- Paszteciki podawane z rosołem lub czystym barszczem czerwonym
- Diabelskie Flaczki
- Dania serwowane są z gotowanymi ziemniakami i/lub ryżem, surówkami, piklami warzywnymi, ogórkami świeżymi i kiszonymi, pomidorami
Słodkości:
- Mix owoców sezonowych (5 rodzajów)
- Sałatka owocowa w arbuzowym koszu
- Fontanna czekoladowa
Napoje:
- Kawa (rozpuszczalna, tradycyjna, cappuccino)
- herbata
Menu realizowane jest zgodnie z życzeniami Klienta. Istnieje możliwość zamiany dań na proponowane przez Zamawiających. Ostateczny koszt jest uzależniony od wybranego zestawu dań. Na imprezę weselną polecamy, za dodatkową opłatą, Wiejski Stół. Znajdą się na nim potrawy kuchni regionalnej, m.in.:
- smalec ze skwarkami i cebulką
- pajdy najprzedniejszego wiejskiego chleba
- ogórki kiszone/małosolne
- kiełbasy i wędliny wędzone drewnem
- biały ser klinek z podlaskiej zagrody
- najlepszy na świecie miód z Suwalszczyzny
- kartacze
- deska wiejskich wędlin z dipami (np.: czosnkowym, paprykowym, musztardowym)
- deski serów z winogronami, pomarańczami, orzechami
Ostateczny koszt jest uzależniony od wybranego zestawu dań. Aby zaskoczyć Twoich gości … Przyjmujemy zamówienia na pyszne pieczone prosię. Cena do indywidualnego uzgodnienia.
|